Arxiu de Teatre

Toni Nerín Toboso
Filtres Excloents:
Altres Filtres:                        Filtrar: 
Més Tipus d'obra    Més Idioma
AutorObraTipusIdioma Dones Nenes Homes Nens+PdfPaperNou 
Shakespeare, William A bon fi, tot li és camí Tipus Bandera + 6 + 8
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Al vostre gust Tipus Bandera 4 17 Sinopsi
X

«Al vostre gust»

A la mort de Roland de Bois, el seu fill Oliver hereta el senyoriu amb la instrucció de tenir cura del seu germà petit, Orland. Però Oliver no estima al seu germà i descura l'educació del noi. Carles, un lluitador procedent de la cort del Duc avisa a Oliver de que Orland es proposa desafiar-lo en combat a l'endemà. Això suposaria un deshonor per a qualsevol cavaller, però Oliver no vol que el seu germà adquireixi l'estatut de cavaller i el encoratja perquè participi en el combat.

Quan Roland arriba a la cort per a lluitar contra Carles, Rosalina i ell s'enamoren a l'instant. Roland, derrotat per Carles torna a casa seva i s'assabenta del complot del seu germà per a matar-lo. El jove es refugia al mateix bosc d’Arden on també es troba el Duc bandejat. Frederic expulsa a Rosalina de la cort i Cèlia decideix escapar amb ella cap al bosc. Les noies es disfressen i canvien el seu nom, Rosalina serà un noi de nom Ganimedes i Cèlia una pastora, Aliena. El duc Frederic, furiós davant la desaparició de les donzelles reclama a Oliver que li ajudi en la seva recerca i es decideix a acabar d'una vegada per sempre amb el seu germà, el legítim duc.

Aquest, retirat a la vida pastoral, exalta la bellesa de la vida senzilla lluny de les maquinacions de la cort. Orland i el seu criat Adam es troben amb el Duc i el jove li sol·licita aliments amb brusquedat i arrogància. Quan el Duc s'assabenta de que Orland és fill del seu bon amic Roland de Bois, acull al noi entre el seu sèquit.

Mentrestant, Rosalina i Cèlia s'instal·len en una modesta cabanya del bosc i coneixen el jove pastor Silvi, perdudament enamorat de l'esquiva Febe. Rosalina, disfressada de Ganimedes, es troba aviat amb Orland que també sofreix de mal d'amors. Ella li diu que li guarirà del seu mal si ell, Orland, accepta el joc de tractar el noi Ganimedes com si fos la pròpia Rosalina, i cada dia acudir a la seva cita d'amor amb ella. Així comencen les lliçons d'amor que Ganimedes/Rosalina imparteix a Orland.

Silvi està cada dia més desesperat pel rebuig de Febe i sol·licita l'ajuda del jove Ganimedes: però quan Rosalina parla amb Febe, aquesta s'enamora perdudament de Ganimedes. Un dia, Orland no acudeix a la seva cita d'amor amb Ganimedes i Rosalina està molt preocupada per ell fins que es troba amb Oliver que li explica com el seu germà li ha salvat de les garres d'una lleona. Oliver i Cèlia, que està disfressada de pastor

Pdf Novetat
Shakespeare, William Alegres casades de Windsor, les Tipus Bandera + 4 + 16 Sinopsi
X

«Les alegres casades de Windsor»

Falstaff arriba a Windsor escàs de fons. Per millorar la seva situació financera, decideix festejar dues senyores ben casades, mistress Ford i mistress Page. Escriu cartes d'amor idèntiques a ambdues senyores, i demana als seus respectius criats, Pistol i Nym, que les lliurin. Ells es neguen, de manera que Falstaff els estomaca. Com a venjança, els criats informen els marits de les intencions de Falstaff. El senyor Page fa cas omís, però el gelós senyor Ford decideix esbrinar per si mateix els plans de Falstaff.

Pdf Novetat
Shakespeare, William Amansiment de l'harpia, l' Tipus Bandera + 3 + 11
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Antoni i Cleopatra Tipus Bandera + 4 + 27
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Cimbelí Tipus Bandera + 3 + 21 Sinopsi
X

«Cimbelí»

Imògena, filla del Rei Cimbelí, es casa secretament amb Leonat Pòstum, un cavaller que s'havia criat a la cort  del Rei. La Reina que desitjava el matrimoni de Imògena amb el seu fill Cloten revela el secret a Cimbelí i aquest expulsa  Pòstum de Britania.

Pòstum es dirigeix cap a Roma on és acollit per Filàrio. Jachimo, un cavaller italià aposta amb Pòstum que aconseguirà trencar la fidelitat de Imògena, si guanya l'aposta rebrà un anell que Imògena havia lliurat a Pòstum com a signe del seu amor. Quan Jachimo es presenta en les seves estances, Imògena el rebutja castament però ell s'amaga en un bagul i quan Imògena està dormida li treu la cadena que li havia regalat Pòstum en el seu intercanvi de joies d'amor. De retorn a Roma, Jachimo mostra la cadena a Pòstum i revela la disposició del dormitori de Imògena així com detalls íntims del seu cos, així guanya l'aposta i obté l'anell. Desesperat, Pòstum escriu al seu criat Pisànio. ordenant-li que doni mort a Imògena

Pisànio no compleix les ordres del seu amo i en defecte  lliura vestits d'home a Imògena perquè es disfressi. Amb el nom de Fidele, Imògena és acollida per Belari i els seus dos suposats fills,  que en realitat són germans d'ella. Quan els homes marxen cap a la batalla contra els romans, Imògena es pren una medicina que li havia lliurat Pisànio, l'efecte de la qual és un tipus de somni tan fort que sembla que estigui morta. Quan Belari i els germans tornen  a casa, duen el  cos de la noia al bosc i el cobreixen de flors.

Mentrestant, Cloten ha partit a la recerca de Imògena i, disfressat amb els vestits de Pòstum, pretén posseir-la. En un duel amb Guideri, Cloten mor  i el seu cap queda separat del cos. Quan Imògena desperta, creient que es tracta del cadàver del seu estimat espòs entra en desesperació. En aquest estat la troba Lucius, General dels Romans qui, veient en Fidele un noi tan dolç i moderat, el contracta com patge.

Pòstum i Jachimo també han partit cap a Britània per a unir-se a les forces romanes. Però una vegada a Britània, Pòstum passa secretament al ban brità per fidelitat al seu Rei Cimbelí. Gràcies a la valenta intervenció dels germans Guideri i Avirag, els Britans guanyen la batalla. Pòstum, aleshores, torna al ban dels romans i és empresonat. En la seva cel·la se li apareixen els esperits dels seus avantpassats seguits del déu Júpiter i li

Pdf Novetat
Shakespeare, William Comèdia dels errors, la Tipus Bandera + 5 + 11
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Conte d'hivern Tipus Bandera + 6 + 14
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Coriolà Tipus Bandera + 4 + 16
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Dos cavallers de Verona, els Tipus Bandera + 3 + 11
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Juli Cèsar Tipus Bandera + 2 + 34
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Macbeth Tipus Bandera + 7 + 21
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Mercader de Venècia, el Tipus Bandera + 3 + 16
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Mesura per mesura Tipus Bandera + 5 + 17 Sinopsi
X

«Mesura per mesura»

El Duc Vicèntio de Viena decideix retirar-se per un temps de la política activa i relega el poder en Àngelo, un noble famós per la seva provada honradesa. Però el Duc no marxa de Viena sinó que s'amaga en un monestir disfressat de frare, amb la intenció de veure com van les coses en el seu Ducat, des d'altre punt de vista. 

El primer acte de la vida pública d'Àngelo és la condemna de mort per al jove Clàudio per haver deixat embarassada Julieta i negar-se a casar-se. La germana de Clàudio, Isabel, és una bella noia que ha decidit fer-se monja. Isabel es presenta davant Àngelo amb el prec que perdoni la vida al seu germà. Àngelo primer es nega però després li proposa a Isabel que pagui amb la seva virginitat la vida de Clàudio. Ella es nega i quan visita el seu germà en la presó li explica les vils proposicions del Delegat del Duc.  

El Duc, disfressat de monjo, escolta la confessió d'Isabel i li proposa una estratègia per a salvar el seu germà, guardar la seva honra i reparar l'ofensa que Àngelo havia ocasionat en la bella Mariana. El Duc li conta a Isabel que Àngelo va faltar a la paraula de matrimoni que li tenia donada a Mariana perquè aquesta, juntament amb la vida del seu germà, va perdre el dot que deuria lliurar-li en els esponsals. Isabel haurà d'enganyar  Àngelo accedint a lliurar-se a ell, però en la foscor de la nit, la veritable donzella a qui Àngelo posseirà serà Mariana, amb la qual cosa es veurà obligat a casar-se amb ella. 

Isabel i Mariana duen a terme el pla, però Àngelo no compleix la seva promesa i no retira l'ordre de pena cabdal per a Clàudio. El Duc, disfressat, aconsegueix que no s'arribi a consumar l'execució del jove, però quan la seva germana acudeix a la presó no li diu la veritat sinó que la insta  que acusi públicament  Àngelo per infame al retorn del Duc. Llavors el Duc es treu el disfressa i fa la seva triomfal entrada a Viena. 

Isabel i Mariana compareixen davant ell per acusar  Àngelo. El Duc fingeix no creure-les i Àngelo aconsegueix que totes les culpes caiguin en el vell frare la personalitat del qual havia assumit el Duc mitjançant la seva disfressa. Cridat a declarar el suposat frare, aquest descobreix la seva veritable personalitat així com el fet que el jove Clàudio no ha estat ajusticiat. L'obra acaba en triples noces. El Duc amb Isabel, Àngelo amb Mariana i Clàudio amb Julieta

Pdf Novetat
Shakespeare, William Molt soroll per no res Tipus Bandera 4 14
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Nit de Reis Tipus Bandera 3 11 Sinopsi
X

«Nit de Reis»

A la ciutat d'Il·líria, el Duc Orsino està enamorat de la bella Olívia qui, amb motiu de la mort del seu germà, s'ha tancat al món i no vol saber res de l'amor del Duc. 

El vaixell que duia els germans bessons Viola i Sebastià naufraga davant les costes d'Il·líria i la bella Viola, disfressada de patge i amb el nom de Cesàrio, entra al servei del Duc Orsino, de qui s'enamora perdudament sense que el Duc se n'adoni. El duc envia el jove Cesàrio com a missatger del seu amor cap a Olívia però Olívia en comptes de correspondre al Duc s'enamora del jove Cesàrio.  

D'altra banda a casa d'Olívia s'organitza un gran embolic de pretendents i bufons. L'oncle d'Olívia, Sir Toby Belch convenç  un tal Sir Andrew perquè cortegi a la seva neboda. També el bufó i la donzella d'Olívia enganyen al majordom, Malvòlio, fent-li creure que Olíva està enamorada d'ell. Tota aquesta sèrie de embolics fan que Sir Andrew i Cesàrio s'hagin de batre en un duel que cap dels dos desitja.  Mentrestant Sebastián, bessó idèntic de Viola, ha arribat a Il·líria amb l'ajuda d'Antoni. Antoni, creient que l'afront és contra Sebastián, intervé en el duel i és arrestat. Sir Toby i Sir Andrew es troben amb Sebastián i l'aguaiten però, creient que es tracta de Cesàrio, Olívia intervé al seu favor i Sebastián accedeix a casar-se amb ella. Per fi els dos germans es reconeixen i Viola descobreix que és una dona, llavors el Duc Orsino comprèn totes les insinuacions d'amor que havia percebut de part de Cesàrio i s'enamora de Viola. L'obra acaba en les triples noces de Sebastià amb Olívia, Orsino amb Viola i Maria, la donzella d'Olívia, amb Sir Toby.

Pdf Novetat
Shakespeare, William Otel·lo Tipus Bandera + 3 + 10
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Pericles Tipus Bandera + 7 + 15
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Rei Enric IV (1 part), el Tipus Bandera + 3 + 19
X

Pdf Novetat
Shakespeare, William Rei Joan, el Tipus Bandera + 4 + 18
X

Pdf Novetat
                 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ...
 Total d'obres a l'arxiu: 3142 - Total de Pdf's: 3034
X Tipus d'Obra

IconaTipus d'obra
Tipus Auca
Tipus Auto Sacramental/Religiós
Tipus Comèdia/Sàtira
Tipus Disbarat/Humorada
Tipus Drama
Tipus Entremès
Tipus Esperpento
Tipus Farsa/Fantasia
Tipus Faula/Llegenda
Tipus Guió cinema
Tipus Històrica
Tipus Infantil
Tipus Joc/Joguet
Tipus Lírica
Tipus Musical
Tipus Òpera/Opereta
Tipus Pendent qualificar
Tipus Policíaca/Thriller
Tipus Rondalla/Conte
Tipus Sainet
Tipus Terror
Tipus Tragèdia/Tragicomèdia
Tipus Vodevil
Tipus Zarzuela
X Idiomes

PaísIdioma
Idioma Alemany
Idioma Anglès
Idioma Castellà
Idioma Català
Idioma Francès
Idioma Italià
  
1